Kampverslag 2017

10 Jaar Coeliakie Kids Kamp : CKK Goes American

Waar je met z’n allen zo lang naar uitkijkt, gaat toch ook veel te snel voorbij!

Wie had dat ooit gedacht toen wij 10 jaar terug onszelf in het diepe gooiden en voor coeliakie kids een onbezorgd weekendje gingen organiseren. Dat we nu 10 jaar later kunnen terug kijken op wederom een fantastisch kamp. Waarbij we vele kinderen blij hebben kunnen maken. We hebben kunnen zien dat er vriendschappen herenigden, en nieuwe ontstonden. Dat kinderen die zich in het dagelijks leven niet helemaal, of helemaal niet gelukkig voelden, weer straalden en genoten. Dat kinderen die problemen hebben met glutenvrij eten of eten op zich, heerlijk zaten te smikkelen en smullen van al het lekkers. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met opnoemen waarom toch iedere keer weer blijkt, dat het zo fantastisch goed is dat we dit mogen en kunnen organiseren.

We zullen proberen te vertellen wat we zoal gedaan hebben. Waarbij we beginnen met de vrijdag. Om 12.00 uur konden we in de boerderij, wat voor ons laat is, omdat we erg veel werkzaamheden hebben voordat de kids komen.

We maken de hele keuken opnieuw schoon, inclusief alle dingen die we gaan gebruiken. Bekers, kopjes, bestek, schaaltjes, borden, keukengerei enz, enz. We installeren de muziekinstallatie, de tumblingbaan, versieren de zaal, gang en zelfs buiten. We leggen de t-shirts klaar op de goede slaapzaal, zetten de wegwijs borden aan de weg, enz. enz. Tussendoor eten we wat samen en ook dit jaar kon dat weer heerlijk buiten, omdat de zon er toch weer was.

Om 15.45 uur kwamen de heren van SBS6, Hart van Nederland om te filmen en interviewen. Dit was als verrassing geregeld door Desiree en Sander die samen het programma hadden aangeschreven om t.g.v. het 10 jarig jubileum ons en de andere leiding in het zonnetje te zetten. En hoe kun je dat beter doen door aandacht te schenken aan de coeliakie kids. Laat hen stralen en in de picture staan, dan zijn wij ook gelukkig.

Al gauw was het bijna 17.00 uur en stroomden de 50 kids binnen. Ze moesten eerst door de controle van politie en douane om zich vervolgens te melden bij Elsanne en Monique.

Bonnen voor het eten in ontvangst nemen en toen werden ze doorverwezen naar een Amerikaanse staat, die gelijk stond aan een slaapzaal naam. Mississippi, Texas, New York, California en Florida. Daar lag een T shirt klaar. Samen met papa en/of mama je bed klaar maken en heerljk naar beneden om te spelen.Tussendoor bij de Frietwagen een patatje en een snack halen. De snacks zijn gesponsord door VA Foods. Wat was het lekker druk en gezellig! Onder het genot van de zon. Ouders druppelden langzaam af. En sommige kids hadden hen nu al verkondigd dat ze volgend jaar weer mee wilden! Toen alle ouders eenmaal vertrokken waren, werd er naar harte lust gespeeld en gekletst. Ook werd er weer heerlijk gestoeid met de leiding op de tumbling baan.

egen de tijd dat we verwachten dat het bijna schemerig zou worden, hebben we binnen een aantal “regeltjes” door genomen en de nieuwe kids voorgesteld. We maakten groepjes, die om de beurt weg liepen met een leiding richting het bos. Onderweg moesten er bordjes gezocht worden, waarbij een rebus opgelost moest worden. Toen alle groepen eenmaal bij het bos waren, konden we starten met het smokkelspel. Zakjes met wit poeder moest gesmokkeld worden naar de andere kant van het bos. Onderweg kon je getikt worden door de douane. Oh wat waren de kids fanatiek. Hierdoor was het wel dat er vele kids struikelden en een enkel of been blesseerden, maar gelukkig niks ernstigs eraan over hielden. Ook vonden een paar kids het enorm spannend dat ze eigenlijk niet durfden, maar toch met leiding het bos in gingen en trots terug kwamen om nog een zakje te smokkelen. Na bijna 45 minuten was de tijd om, en wandelden we gezamenlijk weer richting de boerderij. Een aantal werden terug gereden met de auto, omdat de beentjes te moe waren om helemaal terug te lopen.

Terug bij de boerderij nog een lekker taartje eten, pyjama aan en tanden poetsen!

Zaterdag ochtend om 7.30 uur verzamelden we met de leiding voor de New York slaapzaal. Er is er één jarig HOERA HOERA dat kun je wel zien dat is Karlijn! Er werd uit volle borst gezongen. Hierdoor werd iedereen, die nog niet wakker was, mooi wakker en kon iedereen zich aankleden en verzamelen in de eetzaal. Waar we een heerlijk ontbijt klaar hadden staan. Er waren o.a. pancakes, gesponsord door Genius. Brood van Genius en bakker Leo, crackers van Schär, en Glutenvrije markt.com en nog veel meer. We hebben allemaal erg lekker gegeten en gekletst.

Om 9.30 uur stond de bus klaar om ons naar Raalte te brengen. Toen we er bijna waren werd duidelijk dat we bij Stuntcamp gingen stunten.

Deze aktiviteit en de busreis is ons aangeboden door Reggeborgh Groep uit Rijssen!!! We werden bij stuntcamp hartelijk ontvangen door Chuck en onze eigen Klaas, die vooruit was gereden om het één en ander door te spreken met zijn voormalige werkgever. De kids konden zich om kleden en daarna gingen we naar een instructie filmpje kijken. Toen de warming up……,

waarna we eindelijk met alle spektakel mochten starten. Er ontpopten zich ware stunthelden in de dop. En sommigen waren verbaasd over hun eigen durven en kunnen! Gaaf!!! Na ruim 2 uur stunten was er ranja en broodjes hotdog die wij met onze eigen spullen daar klaar mochten maken. Broodjes van Schär, en onze zelf meegenomen hotdogs vielen erg in de smaak.

De kids kregen een armbandje als bewijs van hun eigen uitgevoerde stunts.

 

Daarna stapten we in de bus en werden we naar het centrum van Raalte gereden. Daar liepen we samen naar het plein in het midden van het centrum en werd er verteld dat we een vossenjacht gingen houden. Groepjes werden weer bij leiding ingedeeld en de jacht werd geopend. Ieder groepje kreeg een tasje met versnaperingen mee. Hierin zat wat lekkers van Consenza en Best Partner. Er moest gezocht worden naar een Mexicaanse Mariachi, Astrix & Obelix, 3 cheerleaders, Superman, Mario Bros, een Amerikaanse student, Columbus, een Showgirl uit Las Vegas, de hoofdrolspelers uit Grease, en een cowboy stel uit de tijd van “Once upon a time in the West”. En dit allemaal in een specifieke volgorde. (Vele kleding hiervoor is ons ter beschikking gesteld door Hallink Themakleding verhuur uit Hellendoorn).

Naarmate de groepen meer vossen ontdekten en in de juiste volgorde kregen, werd iedereen steeds fanatieker. Ook de leiding, die hun eigen strijd onderling voerde. Vooral de groepjes die eerder klaar waren dan het groepje van Klaas, voelden zich erg gelukkig!!! Winnen van Klaas is een overwinning op zich.

Om 15.00 uur was er ook een camera van HOI tv gearriveerd die wat opnames maakte voor de uitzending van 14 april. Om 15.45 uur stopte de jacht en maakten we nog een groepsfoto met alle Vossen. Bijna alle vossen gingen mee naar de boerderij om samen met ons te eten.

Toen we terug kwamen met de bus, hingen er in de zaal ballonnen klaar om opgelaten te worden. Er zaten kaartjes aan met de namen van alle kids. Samen liepen we naar het sportveld en telden we af van 10 naar 0 om onder luid gejuich en applaus de ballonnen na te zwaaien. Helaas belanden er twee in de boom. Martin bedacht zich geen moment, klom in één van de bomen en begon wild, wilder, wildst te zwaaien en rammelen aan de boom. Helaas lukte het niet om de ballon los te krijgen. De andere ballon in de andere boom had onder tussen wel spontaan los gelaten. Die ene ballon was van Nicky en zij mocht een nieuwe oplaten, die gelukkig wel goed weg vloog.

We hebben toen na enig wachten mogen genieten van een heerlijke barbecue, voorbereidt door onze fantastische dames van de kookclub. We hadden o.a. heerlijke cola-kipspiesjes, gemaakt van de gesponsorde kipfilet van Nijland Kip en Kalkoen uit Goor. Maïskolven gesponsord door de Jumbo uit de Kruidenwijk in Nijverdal en nog veel meer. Na deze gezellige, heerlijke maaltijd en de Vossen weer weg waren, ging het avond programma van start. We kregen bezoek van MR Spot…… onze eigen Stefan, die weer een heel leuk spelletjes programma in elkaar had gezet.

Al gauw was het reuze gezellig en was iedereen druk met vaak rode koontjes op de wangen van de inspanning. Er waren spelletjes als, chips eten met mes en vork, ballon trappen, krantemeppertje, jenga, hang de was op…….

Gelukkig waren we net op tijd klaar om met z’n allen voor de tv te gaan zitten om naar Hart van Nederland te kijken, waar we om 22.30 uur in de uitzending waren. Veel kids voelden zich opeens “wereldberoemd”. Leuke positieve aandacht!

Na de uitzending was het weer pyjama aan , tanden poetsen en…. kussengevecht en/of welterusten knuffel van de leiding. Ook maakten we op alle slaapzalen een groepsfoto.

Zondag ochtend klonk opnieuw de prachtige nachtegaal stemmetjes van de leiding. Dit keer op de Florida zaal waar Nicky heel glunderend al haar felicitaties in ontvangst nam.

Klaas ging naderhand nog een persoonlijke serenade brengen bij de oudste meiden, omdat we ontdekten dat die door al het gezang heen waren geslapen.

Beneden hadden we met elkaar weer een heerlijk ontbijt voorbereidt. Als verrassing hadden we deze ochtend een echte Bagel. Gesponsord door Bagels&Beans!!!

 

Oh wat was dit super lekker, vooral ook met de bijgekregen creamcheese. Wonderbaarlijk hoe deze kids onbezorgd zaten te eten van al het lekkers, zonder ook maar enige twijfel of ze dit mochten hebben. Er was geen enkel kind die eerst wilde checken of we niet misschien een foutje maakten…. Fantastisch, wederom zo’n schitterend geniet moment!Na het ontbijt kwam het vervelendste van het weekend, de slaapzalen en alle spullen moesten keurig worden opgeruimd. Dit gebeurde vrij vlot, want het was prachtig weer buiten en iedereen wilde natuurlijk genieten hiervan.

Om 10.00 uur werden alle spieren in het lichaam goed wakker geschud door Erwin, Otte en Sander. Hej, joh, captain Jack!!!

Er volgde een ware bootcamp. Rode hoofden met zweet erop en natte oksels keerden terug. Oeh, dit was echt lekker fanatiek.

Deze ochtend verliep erg prettig. Ondertussen waren de dames van de kookclub een heerlijke maaltijd soep aan het voorbereiden, waar we tegen 12.30 uur van konden genieten. Wat is het toch fijn dat deze dames er zijn!!!

Vanaf 13.45 uur druppelden de ouders binnen. Eerst moesten zij samen met hun kind alle spullen, bagage, in de auto zetten en werden ze doorgestuurd naar het dorpshuis in Lemele, waar ’s middags het feest zou plaats vinden. Wij bleven nog even achter met de kids. Toen alle ouders geweest waren, gingen wij met de kids in een lange stoet lopend naar de feest locatie. Daar werden we ontvangen onder luid gejuich en applaus door alle ouders, broertjes en zusjes en andere genodigden. Over de rode loper, liepen de kids door de haag van mensen naar binnen. Toen binnen alle gasten een plekje hadden gevonden, konden we het feest openen. Dit kon natuurlijk niet beter met Mr Ible & Mr Flex. Die hun nummer gingen zingen, vorig jaar speciaal geschreven voor ons kids kamp.

Speciaal voor deze jubileum middag hadden we Dolf Moed van Theater Fiets uitgenodigd. Hij heeft deze middag de voorstelling “Naar Zee” gespeeld.

Ondanks dat het wat rommelig werd, doordat er taart uitgedeeld werd, was het een erg geslaagde voorstelling die door jong en oud met plezier is beleefd.

Er was inderdaad taart. Bij een jubileum hoort taart. Dus hadden we een oproep gedaan wie er een taart wilde bakken en ter sponsoring wilde aanbieden.

Er waren een aantal ouders die een taart hebben gebakken. Ook zijn er een behoorlijk aantal taarten gebakken door “Zoete Bakselz” en door Tom en Martine die hun goederen grotendeels gesponsord hebben gekregen van Bouwhuis Waar voor je Taart. Het smaakte allemaal super lekker en graag willen we dan ook alle bakkers bedanken!!!

Aan het einde van de middag hebben we verslag gedaan voor de aanwezigen van leuke dingen die er waren gebeurt tijdens dit kids kamp. Ook hebben we de prijs uitreiking gedaan van de smokkeltocht en de vossenjacht.

Daarna hebben we nog een jubileums verhaaltje gehouden om duidelijk te maken hoe veel werk het is om dit te organiseren. Maar ook hoe belangrijk het is om hulp te krijgen hierbij. Denk dan aan onze leiding en kookclub, maar ook onze naaste families en vrienden. Ouders die op wat voor manier dan ook iets voor ons doen of hebben gedaan. Maar ook zeker sponsors als bedrijven die ons al jaren ondersteunen met geld of diensten, of goederen. Een goed voorbeeld is Akro uit Nijverdal, die ons vanaf jaar 1 een grote aanhanger leent tijdens het kamp en winterfair periode.

Maar ook zeker de glutenvrije leveranciers. Dit jaar waren het Le Mar, Schär, Genius, Best Partner, Consenza, Damhert, die het samen mogelijk maakten dat we royale goody bags konden uitdelen aan de kids aan het eind van de middag.

Zelf werden wij verrast door onze leiding die een hele grote bos bloemen gaven en een mijlpaal hadden laten maken voor ons! Ook Desiree onze dochter, waardoor het kids kamp 10 jaar geleden is opgezet, nam de microfoon in handen en gaf ons symbolisch een doos Merci en een collage met daarop de negen groepsfoto’s van alle voorgaande jaren. Wij moeten u er nog bij vertellen dat onze eigen kinderen, Desiree en Sander, die al weer enige tijd deel uit maken van de leiding, het afgelopen jaar ontzettend veel voor ons en het kids kamp hebben gedaan. Dat gaat dan automatisch zo, aan de keukentafel, waar we veel bespreken. Zij zullen dan ook vanaf nu vermeld worden als mede leden van de kern organisatie. Zodat ze wellicht in de toekomst dit fantastische kids kamp voor ons kunnen voort zetten.

We sloten de middag af door mede te delen dat we volgend jaar ons kids kamp houden op 13, 14 en 15 april 2018, maar dan bij de Zwemkolk in Markelo!!! We gaan weer terug naar ons oude vertrouwde stekkie. De kids gingen dus naar huis met een goody bag, maar ook kregen ze een frisbee met ons logo en een sleutelhanger met ons logo en CKK letters eraan. Het afscheid verliep met een lach en een traan.

Tranen van blijdschap en dankbaarheid, maar ook tranen van verdriet omdat sommige kids het erg moeilijk vinden dat ze weer een jaar moeten wachten tot ze ons en elkaar weer terug zien. Ook de oudsten onder de kids hielden het niet allemaal droog. Bij sommigen is het besef dat dit, door hun leeftijd, de laatste keer was dat ze mee konden. En zelfs bij ons valt dan dat afscheid wel eens zwaar. Maar dat is allemaal een goed teken toch!!! Dat houdt in dat we het ieder jaar weer ontzettend fijn hebben met de kids en elkaar en beseffen we maar al te goed, waar we het allemaal voor doen, al dat werk door het jaar heen.

Rest ons nog u allemaal eraan te herinneren dat we onze mooie nieuwe actie hebben:

Vriend worden van onze stichting!

Misschien bent u al Vriend, maar misschien weet u nog meer mensen of bedrijven die Vriend willen worden. Op deze site vind u links onder het kopje Vriend hoe u Vriend kunt worden en wat de mogelijkheden daar in zijn!!!

Groeten namens alle leiding en kookclub,

Frank, Monique, Desiree en Sander