Kampverslag 2019

Coeliakie Kids Kamp 12, 13 en 14 april 2019: “Rio de Markelo” 

Het 12e coeliakie kids kamp ! Deze ging starten op vrijdag 12 april. Als we naar alle voorbereidingen kijken, beloofd het een bijzonder weekend te worden. Aan het thema zal het niet liggen. Hawaï!!!

Al vroeg  in de ochtend verzamelen we thuis bij de familie Schwarte, waarna we vertrekken naar “Rio de Markelo”. Wat extra helpende handen om alle dozen en overige spullen uit de geleende aanhanger van de AKRO uit Nijverdal, te halen.

Tijdens de koffie, overleg en taakverdeling. Na zoveel jaar loopt alles als een geoliede machine.

We hebben een super team, die erg gemotiveerd is, om alles perfect voor te bereiden voor alle coeliakie kids die vanmiddag komen gaan.

 

Na de lunch gaat de tijd hard, nog even de laatste dingen, en dan is alles er klaar voor. De hele keuken en inboedel hiervan zijn schoongemaakt, buiten is alles versierd. Binnen ziet het er tropisch uit en waan je je als in Hawaï. De slaapzalen zijn klaar voor ontvangst en zien er gezellig uit. Het springkussen en de tumblingbaan staan klaar op het speelveld. De wegwijsbordjes staan aan de weg, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Iets voor 16.00 uur, staan de eerste kids al te trappelen om zich te melden bij de receptie. Maar eerst zullen ze door de douane controle moeten. Biba en Bamboe, lopen vrolijk rond tussen de binnen komende auto’s en kids, en worden geknuffeld. Als de kids door de douane zijn, horen ze een warm “ALOHA” en krijgen een bloemenslinger om.

Bij de receptie de medicijnen inleveren en door naar de slaapzaal. Hoor je bij de Kiwi kids, de Mango meiden, Pineapple girls of de Banana boys? Bedje uitzoeken, T-shirt aan en spelen maar.

 

Het is nu al één groot feest. Kinderen staan vol spanning op elkaar te wachten en zijn zo blij elkaar weer te zien. Maar ook nieuwe kids vinden vriendjes en vriendinnetjes. Als iedereen binnen is en de ouders weer weg zijn, verzamelen we in de feestzaal. We nemen even de regeltjes door, en stellen de nieuwe kids voor. En dan gaan we heerlijk eten. Kip, Patat en appelmoes. Ook dit jaar hebben we de kip gekregen van Nijland kip uit Goor. Het smaakt heerlijk. De dames van de kookclub hebben als toetje een Hawaï-flip gemaakt, een ware traktatie!!

Na het eten nog even buiten spelen om daarna d.m.v. kennismakings spellletjes lekker in de goede sfeer te komen. Een paar kids zijn te moe om nog een heel eind te lopen en blijven bij de boerderij om alvast bijhet kampvuur een broodje aan een stok te bakken. Een lekkere knakworst erin en smullen maar.

Dan komen de groepen één voor één binnen wandelen en maken ook wat lekkers bij het gezellige vuur.

Moe maar voldaan gaan de kids naar de slaapzalen, waar ze nog een knuffel krijgen van de leiding om zo vervolgens heerlijk te gaan slapen.

 

Zaterdag ochtend zijn de eerste kids al weer om 6.15 uur wakker. Maar gaan op advies van de slaapzaal leiding nog even weer lekker liggen.

In de feestzaal wordt de ontbijt tafel klaar gemaakt. Een warm ciabatta broodje van Schär, ontbijtkoek van  Simone’s Glutenfree Bakery, Crackers van Schär en Wasa, en het heerlijke brood van bakker Leo!! Langzaam aan druppelen de kids binnen, waarna we tegen 8 uur kunnen ontbijten. En wat kunnen de kids goed eten en smullen van al dit glutenvrije lekkers. Na het ontbijt lekker naar buiten. Het is nog wel fris, maar dat mag de pret niet drukken.

Om 9.00 uur is André Enthoven er, om een prachtige groepsfoto te maken. Hierbij zijn

Biba en Bamboe ook aanwezig. En dat geeft de kids weer even de kans om na de foto nog lekker te knuffelen en

te spelen, met deze twee lieve pandaberen.

Om 10.00 uur starten we met een aantal workshops. Op de tumblingbaan, workshop Turnen/ Akro o.l.v. Rick en Erwin. Op het plein workshop HAKKAH, o.l.v. Klaas en Christel. In de schuur workshop Dans o.l.v. Sander en Julia. Tussendoor kunnen de kids in de zaal een aapje knutselen, o.l.v. Desiree en Marit.

Iedereen is heerlijk actief bezig en geniet met volle teugen. Ondertussen wordt er in de keuken hard gewerkt aan een heerlijke lunch, met natuurlijk een heerlijke tosti Hawaï. Tijdens de lunch wordt er weer erg goed gegeten. En dat is maar goed , want daar krijgen de kids weer nieuwe energie van.

En die zullen ze zeker vanmiddag ook weer nodig hebben. Outdoor Unlimited uit Den Ham is aanwezig en heeft een spellenparcours voor de kids uitgezet. De kids vinden het erg leuk en doen allemaal super goed mee aan de spellen.

Vanavond staat er een barbecue op het programma. Helaas werkt het weer niet echt mee. Het is erg fris en het heeft zelfs tussendoor gesneeuwd!!

Maar Michel en Frank zetten in de schuur de barbecues aan en maken heerlijk eten klaar voor de hongerige kids. Binnen in de zaal is het erg gezellig.

Na al dat lekkere eten is het tijd voor de tropical game night. Stefan presenteert “Het grote duel spel” , waarin telkens weer de strijd met elkaar wordt aangegaan. De Mango meiden winnen uiteindelijk!

Hierna start de “Swingo- Bingo” o.l.v. Sander en Erwin. En mensen, wat een groot feest wordt dit. De kids en leiding gaan samen uit hun dak en zingen, springen en dansen er op los, met uiteindelijk als grote winnaar Sepp!! Die één van zijn prijzen schenkt aan Nicky.

En nu maar lekker slapen, want morgen beloofd het ook een erg leuke dag te worden.

Zondag ochtend tijdens het ontbijt is het wat tammer. Maar na wat ochtend gymnastiek, gaan we eten. Dit keer een lekker gekookt eitje, een chocolade paashaas en een overheerlijke Bagel, van Bagel & Beans als extra. Een nieuwe dag, nieuwe energie!!!

Na het ontbijt mogen de kids kiezen aan welke workshop ze willen deelnemen. Er is workshop Djembé, o.l.v. Christel, Lyan en Sander. Workshop Cocktails maken, o.l.v. Stefan en Otte. Workshop fruitspiezen maken, o.l.v. de kookclub. En turnen/ Akro, waarbij de kids iets in elkaar gaan zetten om ’s middags een showtje te kunnen geven aan de ouders, broertjes en zusjes.

Na deze workshops oefenen we de Dans nog een keer en ook de HAKKAH. Wat ziet het er allemaal goed uit en wat zijn de kids toch heerlijk fanatiek en ondertussen hebben ze de grootste lol. Nog één keer samen eten. De kookclub heeft een paar flinke pannen met Macaroni Hawaï gemaakt, met frissen sla. Als toetje een ijsje van Ben & Jerry’s.

Nog even samen genieten want om 15.00 uur komen ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Deze worden hartelijk ontvangen met een zelfgemaakte cocktail en overheerlijke fruitspiesjes.

 

Al gauw is het een drukte van belang, maar oh wat is het gezellig. We starten met ons programma. De akro/ turnen groep begint. Samen gaan we om de tumblingbaan staan en genieten van de show. Dan presenteerd de Djembé groep, de tropische jungle. Tussendoor worden er leuke verhalen verteld, over afgelopen weekend. Alle kids laten de dans zien, Honolulu.

Dan volgt er een cheque uitreiking.

De vader en oom van Ciz Moekotte hebben deelgenomen aan de Scan Covery Trial 2019 en hebben hiermee een bedrag van €750,- binnen gehaald voor onze stichting.

We zijn hier uiteraard superblij mee.

Maar mensen we zijn blij met iedere medewerking die we krijgen

en mogen ontvangen. En dat maakt niet uit wat het is. Of het nou een geld donatie is, of een inzamelingsactie of een bedrijf die goederen of diensten schenkt. Of kids die uit henzelf een actie op touw zetten, maar ook mensen die helpen collecteren, of mensen of bedrijven die “Vriend” zijn van onze stichting en ga zo maar door. Zonder al deze mensen die ons op wat voor manier een warm hart toe dragen, konden we dit de afgelopen 12 jaar niet doen.

Dus bedankt u allen, uit de grond van ons hart !!!!

Dan volgt het vervelendste van het hele weekend, we moeten afscheid nemen van elkaar. De kids krijgen nog een cadeautje mee, wat glutenvrij lekkers en de groepsfoto mee naar huis.

Volgend jaar is het kamp op 17, 18 en 19 april 2020. De aanmelding hiervoor is weer op 1 februari. Dag lieve allemaal, wie weet tot volgend jaar!